1. Felsökning/Service
Vi utför allt från traditionell service, med felsökning och förebyggande underhåll, till installation och ombyggnation av de flesta industriella produktionsutrustningar.
Läs mer här
Våra serviceingenjörer har gedigen kunskap och mångårig erfarenhet av felsökning i alltifrån äldre relästyrda utrustningar till moderna PLC-styrningar samt service och underhåll av olika motordrifter. Vår breda kunskap och erfarenhet av att arbeta både med äldre som moderna utrustningar är en trygghet för våra kunder.
2. Maskininstallation
Vi erbjuder el automations installationer.
Läs mer här
En lyckad installation innebär glada operatörer. Mellan El- och Mek- personal på underhållsavdelningarna finner man svaren på investeringen. Om en operatör inte finner den nya investeringen fullgod har man svaret omgående i producerade enheter. Den tid och kostnad det kan innebära att granska och ställa krav på leverantörer betalar sig omgående. Olika vinklar på hur man ser ett projekts utformning och mål, kan öka tillgängligheten från början.

3. Driftsättning
Vi erbjuder driftsättningar av projekt i sin helhet eller i olika ägandenivåer för tjänster som tillhandahåller exakt den driftsättningssupport som krävs för att uppfylla dina önskemål.
Läs mer här
Vi kan leverera våra tjänster via en fullständigt hanterad driftsättningsmodell, en gemensamt hanterad modell eller genom att erbjuda samordnat teamarbete där vi förstärker ditt projektteam medan ni behåller kontroll över projektet och ger anvisningar om projektresurser från dag till dag. Vår kompetens inbegriper följande:
  • Driftsättningar: Vi erbjuder uppstart av projekt/maskiner och IT-expertis inom våra focusområden. Maskin- och programvara i dator-, PLC-, HMI-, LAN- och WAN-miljöer. Vi tillhanda håller tjänsterna från början till slut.
  • Samordnad driftsättning av teknik: Vi kan fungera som en förlängning av ditt projektteam, tillhandahåller rätt resurser, på rätt plats, vid rätt tillfällen. Ni behåller kontrollen över projektet och ger anvisningar om vilka projektresurser som behövs från dag till dag.
Hur vi får förbättrat affärsresultat Beprövad kompetens inom logistik Vi hanterar kraven på logistik och minimala verksamhetsstörningar, samtidigt som vi påskyndar driftsättning av teknik. Vårt arbetsteam övervakar genomförandet av projektet och kan via vår tjänsthanteringsportal samarbeta online och dela dokument och statusrapporter. Förstklassig projektledning Med över tio års erfarenhet av att genomföra hundratals driftsättningar av teknik har vi uppnått en kundnöjdhet på våra tjänster som är 95 procent eller mer. Vi använder oss av en skräddarsydd projektledningsmetodik vid driftsättning av ny infrastruktur. Vårt projektledningskontor övervakar projektets förlopp, samtidigt som våra projektledare tillhandahåller detaljerade rapporter. Kvalificerade medarbetare på rätt plats, i tid och till lägre kostnad Eftersom driftsättning av teknik är en av våra kärnkompetenser kan din personal fortsätta fokusera på sina huvudarbetsuppgifter medan vi utför vårt jobb. Genom våra beprövade processer kan vi gallra ut, anlita och behålla den vassaste IT-kompetensen på varje lokal marknad vi bedriver verksamhet och på så vis planlägga projekt över geografiskt utspridda och logistiskt komplexa installationsplatser. I vår integreringsprocess ser vi till att upprätta förståelse av befintliga driftprocesser för att sedan bilda ett arbetsteam som smidigt passar in i miljön. Flexibilitet och projektansvar Din verksamhet är viktig för oss och vi är engagerade i samarbetet med dig för att generera goda affärsresultat för ditt företag. Vi erbjuder ett anpassningsbart samarbete med våra kunder. Allteftersom projektändringar uppstår kan vi anpassa oss till nya projektbehov och tillhandahålla lösningar och resurser för att komma vidare. Du kan lita på att vi utför ett högkvalitativt arbete med beprövade metoder, vi håller vårt ord och tar ansvar för resultatet.
4. Elskåpsproduktion
ACG Kinna Automatic AB är en komplett partner för all typ av elektriska system.
Läs mer här
Vår utrustning sitter i en mängd olika applikationer som har levererats över hela världen. Våra kunder kan vara små som stora. Några exempel är system till krävande industrier såsom livsmedelsindustri, avancerade special maskiner, utrustningar till Textilmaskiner-, Fartyg-, Vattenkraft-, Kontroll och styrsystem för stora motorer. Genom ett gemensamt och långsiktigt samarbete med våra kunder har vi utvecklat produkter som idag är anpassade efter dagens krav på säkerhet och informationsteknik. Samtliga enheters arbetssätt är certifierade, vi leverera kvalitetssäkrad utrustning enligt UL. Vi har ett arbetsätt som är mycket kundfokuserat och flexibelt, vi är organiserade i kundteam, en verksamhet som har korta beslutsvägar och fullt ansvar mot kunden. Detta gör att vi kan åta oss uppdrag med korta ledtider som ställer höga krav på flexibilitet och leveranssäkerhet.
  • Framtagning av prototyper.
  • Serieproducerade produkter, allt från små till stora serier.
  • Projektproducerade produkter, små som stora projekt.
  • Att driva projekt för att kostnadsreducera produkter och system
5. Elkonstruktion
Elkonstruktion och Automation finns med som en naturlig del redan i uppstartsskedet av våra projekt.
Läs mer här
Det gör att maskinkonstruktionen växer fram på ett bra vis i våra team tillsammans med den mekaniska konstruktionen. Inom området för Elkonstruktion och Automation utvecklas alla lösningar för drifter och funktioner inom el-området. Vi utför elektriska konstruktioner från idé till drifttagning. Det kan röra sig om styr- och reglersystem eller kraftförsörjning. Vi tar även fram ritningar, bruksanvisningar, instruktioner och dokumentation. Vi har lång erfarenhet av de vanligaste konstruktionsverktygen.
6. Programmering av Plc, drivsystem, Hmi
Programmering/systemering av PLC, operatörsstationer, processnära IT, drivrar m.m.
Läs mer här
HMI- och SCADA-system är i allra högsta grad vår hemmaplan. För stora system använder vi oftast Citect, WinCC eller iFix som alla är PC-baserade. För mindre system gäller ofta OP-paneler. Vi kan även leverera nätverkslösningar mellan HMI- och SCADA-system med olika typer av databaser för insamling av processdata mot till exempel MS-SQL-server. Vår styrka ligger i att vi har stor erfarenhet av industriell kommunikation med olika kommunikationsprotokoll som Profibus, ProfiNet, Ethernet med flera. Därför kan vi utföra integration mot affärssystem, produktionsprogram, eller MES/OEE-lösningar Allt från reläersättning på enstaka maskiner till avancerade programmeringar på hela processavsnitt. Vi utför utbyte, konverteringar eller nyskapande av alla typer av processtyrningar och kontroller. Spetskompetens på PLC-system har vi på Siemens Mitsubishi.
7. Uppgradering av befintliga styrsystem/applikationer/uppgraderingar
PLC & Maskinuppgradering.
Läs mer här
En anläggnings mekaniska livslängd är oftast betydligt längre än livslängden på dess el- och styrsystem. Vi har under årens lopp uppdaterat de flesta sorters maskiner och processer. Oavsett tidigare teknik är det alltid möjligt att uppgradera en gammal utrustning med nytt styrsystem.
8. Konsulteringsarbeten / Konsultarbete
Funderar ni på att hyra konsulter?
Läs mer här
Står er verksamhet inför en kompetensbrist där den nödvändiga erfarenheten och kompetensen saknas internt? Eller behöver ni bemanna ett projekt? Kanske vill ni öka lönsamheten genom att optimera kompetensutnyttjandet? Då har du kommit rätt. Låt oss på ACG Kinna Automatic AB hjälpa er med er kompetensförsörjning. Vi har ett brett erbjudande till marknaden och erbjuder konsulter med högsta kompetens. Vi kan som lokal samt rikstäckande konsultleverantör erbjuda kompetens och helhetslösningar oberoende av plats och tid.
9. Vision programmering
ACG Kinna Automatic AB utvecklar egna gränssnitt mot olika industrilösningar.
Läs mer här
Vision system används mycket för kvalitetssäkring och online kontroll av produkter. När vision tekniken anlände i industrin så tyckte vi att tekniken var relativt enkel att ta till sig jämfört med de exempel på tillämpningar vi sett i industrin tidigare. Det har dock hänt oerhört mycket under den tid som gått sedan dess och om tekniken kunde anses som relativt enkel då, så är den absolut enkel idag. Produkterna har gått från att kännas väldigt tunga till att kännas som att hantera en vanlig dator - både vad det gäller design, funktionalitet och användarvänlighet. Att ta steget till att plocka in Vision system i sin produktion är idag kortare än det någonsin har varit . Det finns ett antal företag på marknaden som tillverkar Vision system.